Hotel Green Hisarya - Family | Начало

Двойна стая с две отделни легла

Стаята е оборудвана с LCD телевизор с кабелна телевизия, климатик, телефон, малък хладилник и сешоар в банята. Всички стаи са с тераса.
прочетете повече

Двойна стая със спалня

Стаята е оборудвана с LCD телевизор с кабелна телевизия, климатик, телефон, малък хладилник и сешоар в банята. Всички стаи са с тераса.
прочетете повече

Семеен апартамент

Апартаментът се състои от две отделни стаи едната е със спалня, другата е с две отделни легла, общ санитарен възел и антре. Апартаментът е оборудван с   LCD телевизор с кабелна телевизия, климатик, телефон, малък хладилник и сешоар в банята.
прочетете повече

За Хисаря

Хисаря се намира на около 40 км от град Пловдив. Най-старите останки, открити в града, датират от 4-ти век пр.н.е. Той беше основан от император Диоклетиан, който също така даде име на града, наречен тогава Диоклетианопол. За защита срещу вражески нападения, Диоклетиан заповяда, че градът трябва да бъде обграден с високи стени, чийто обиколен периметър е 2327 м, а на някои места достига до 13 метра височина. През това време, за влизане в града се използваха четири врати, от които едната, основната и най-голяма, се нарича Камилс и днес е един от символите на града. Стените на тогавашния Диоклетианопол са сред най-добре запазените в Европа.

Друго изненадващо нещо е, че има изключително добре запазени римски бани, които тогава се използваха за термални процедури. Те са запазени почти до тавана и впечатляват туристите със своята оригиналност. Първите термални процедури в България се извършват през далечната 1882 г. и знаете ли къде? Правилно, в град Хисаря. Градът разполага с 22 места с минерална вода с различен физико-химичен състав и температура, които са доказали лечебните си качества.